Koolhydraatarme bloemkoolsoep met gerookte zalm

Koolhydraatarm recept voor Bloemkoopsoep HairChange

Koolhydraatarm hoofdgerecht voor: 2 personen
Bereidingstijd: 20 min.

Ingrediënten

½ ui
½ stengels bleekselderij
1 teentje knoflook
¼ bloemkool
2,5 dl kippenbouillon
Cayennepeper
240 gram gerookte zalm
Optioneel: Bieslook

Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in stukjes.
Bak dit in een pan met olijfolie even aan tot de ui glazig is.
Snijd de knoflook in plakjes en bak dit ook even mee in de pan.
Snijd de bloemkool in stukjes en bak ook even mee in de pan.
Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
Laat de bloemkool gaar worden.
Pureer het geheel met de staafmixer en voeg een snufje cayennepeper toe.
Snijd de gerookte zalm in blokjes.
Schenk de soep in de borden en serveer de zalm hier bovenop.
Eventueel garneren met een beetje bieslook.

Eet smakelijk!