Ronald McDonald huis

ONTBIJTEN EN NETWERKEN

‘Ronald McDonald Business Breakfast’ bestaat uit een groep ondernemers uit Alphen aan den Rijn en omstreken, die elf maal per jaar onder het genot van een ontbijt gedachten, ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselt.

Het ontbijt wordt telkens gesponsord door één van de ondernemers op diens kantoor/bedrijf. Op die manier maken deelnemers aan het ontbijt op informele wijze kennis met elkaars werkzaamheden. Het is een uitgelezen kans om je eigen bedrijf te presenteren aan ondernemers met uiteenlopende achtergronden en interesses.

In januari van dit jaar vond het ontbijt plaats bij Hair Change in Hazerswoude Rijndijk. 

In het Ronald McDonald Huis Leiden logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). In het Huis kan het gezin weer op adem komen na een intensieve dag in het ziekenhuis. Er heerst een sfeer die zo goed mogelijk doet denken aan de situatie thuis. Er wordt door ouders gekookt, gewassen, schoongemaakt en geslapen. Het Huis ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van giften. Een grote groep vrijwilligers zet zich belangeloos in om het Huis draaiende te houden.

ELKE DINSDAG VAN DE MAAND

Het bijwonen van een ontbijt kost je als ondernemer weinig tijd. Een ontbijt van Ronald McDonald Business Breakfast is elke derde dinsdag van de maand. Deze start om 8.00 uur en duurt tot 9.30 uur. Het is dus een kleine investering in tijd. Er zijn steeds wisselende locaties, wat de aantrekkelijkheid om te komen en elkaar te ontmoeten extra groot maakt. Je krijgt tijdig voor aanvang een uitnodiging toegestuurd.

Het staat je vrij eens een ontbijt bij te wonen en zo kennis te maken met medeondernemers uit de regio. Iedere ondernemer of iemand met beslissingsbevoegdheid kan lid worden van onze actieve ontbijtclub. Ervaar zelf hoe zo’n bijeenkomst eruit ziet.