Marlon (-13 kg): ‘Ik geniet van mijn nieuwe lichaam.’

Ervaring PowerSlim Marlon

Echt dun ben ik nooit geweest. Wel lekker stevig gebouwd, maar mijn lichaam was altijd goed in proportie, dus ik vond het prima zo. Toch begon mijn gewicht, ongemerkt, toe te nemen toen ik een kantoorbaan kreeg. Dit betekende weinig bewegen en gemakkelijker even snel wat eten. Toen er langzaam steeds meer kilo’s bij kwamen, ging ook mijn buik steeds meer groeien en ontstonden de bekende love handles. Hier was ik echt niet blij mee en ik vond het tijd worden om actie te ondernemen.

De omslag om echt af te vallen kwam toen ik op een gegeven moment letterlijk tegen mijn vriend zei “Of ik ben zwanger of ik moet gaan afvallen, want mijn buik wordt echt te dik.” Ik had een zwangerschapstest gedaan en ik was niet zwanger. Ik moest toch echt aan de bak. Ik had altijd wijde blouses aan zodat ik mijn buik kon camoufleren. Maar op het moment dat ik ook die wijde blouses niet meer aankon, omdat mijn buik erdoorheen kwam, was voor mij de maat vol. Ik werd er echt heel verdrietig van.

Uiteindelijk heb ik toen voor het PowerSlim afslankprogramma gekozen om af te vallen en mijn figuur terug te krijgen.

De combinatie van regelmatig bewegen en goed op mijn eten letten heeft echt zoveel veranderd! Ik was van te voren erg sceptisch maar het was beter te doen dan ik dacht. Ik weet dat ik een lastige klant was, aangezien ik niet zoveel dingen lust. Toch heb ik mijn PowerSlim traject afgemaakt en mijn doel behaald!

In het begin moest ik erg wennen: ik moest om de 2,5 uur eten en dat deed ik voorheen niet. Ook de geur van de verse broodjes in de pauze vond ik echt killing! Toch heb ik het volgehouden en heb ik nooit iets genomen wat niet was toegestaan.

Het gaat nu goed met mij! De stabilisatiefase van PowerSlim heb ik afgerond en weet mijn gewicht nu al een paar maanden te behouden met de voeding uit de supermarkt. Dat gaat mij goed af. Mijn coach heeft mij geleerd wat een gezond voedingspatroon is en hoe ik mij het beste hieraan kan houden.

Natuurlijk eet ik af en toe iets wat misschien niet de beste keuze is, maar ik heb geleerd hoe ik het beste in balans kan blijven. Ik heb zoveel positieve reacties gehad, dat ik echt alleen maar blij en trots mag zijn op mezelf. Ik wist nooit dat ik dit zou kunnen en ik wist eerlijk gezegd ook niet dat ik zo ‘dik’ was. Dat werd me pas later duidelijk toen ik aan het afvallen was.

Het leuke is dat vrienden en kennissen die ik nu tegenkom, en mij al een tijd niet gezien hebben, ineens zeggen: “Jemig wat zie jij er goed uit, niks aangekomen!” etc. Dan denk ik: oh ja, mensen zien het dus wel nog steeds. Ik weet inmiddels niet beter en ben helemaal gewend aan mijn ‘nieuwe lichaam’ en ik geniet ervan 🙂

Marlon Hillenaar, 25 jaar

Wil jij net als Marlon een aantal kilo afvallen?
Bekijk hier hoe het werkt.